BOKTIPS: Sofi och Jakob reser till London

1987 hälsade jag (Daniel) på min faster Kattis i hennes dåvarande hemstad London. Jag fick då uppleva allt som en blivande sexåring kan tänkas uppskatta med staden, till exempel den sju våningar stora leksaksaffären Hamleys samt glass och ”världens största cola” (i efterhand har jag kommit fram till att den nog inte var mer voluminös än 50 cl) i en vårskrudad Kew Gardens.

När syskonen Sofi och Jakob reser till London trettio år senare guidas de också av sin faster. Faster Lollo tar med barnen till klassiker som Big Ben och tidigare nämnda Hamleys, men också mer sentida sevärdheter som London Eye.

”Sofi och Jakob reser till London” av Lovisa de Geer och Millis Sarri är en bilderbok som barn kan uppskatta enbart för den engagerande berättelsen, men eftersom den dessutom är späckad med kärnfulla faktarutor om allt från resfeber och att flyga till afternoon tea så passar den utmärkt att läsa för den som vill veta mer om London, och som handen i handsken för de som ska förbereda inför en Londonresa med barn.

Senaste avsnittet av Artax lever handlar om att resa till London med barn, lyssna via Podbean eller Itunes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s